Zupa dyniowa

No i mamy Nowy Rok! Czas na podsumowanie tego co zrobiliśmy, co jeszcze chcemy zrobić.. Nowe plany i nadzieje, może dla niektórych nowe miłości, a dla innych nowe przygody z tą obecną? Ciekawa jestem jak się ten rok potoczy, co się wydarzy? Jedno jest pewne, rok zaczął się mroźnie i śnieżnie! Co prawda na Boże Narodzenie zabrakło nam śniegu, ale jak widzę na Trzech Króli go nie zabraknie ! 🙂 Nie pozostaje nic innego, tylko wyciągnąć sanki albo łyżwy i iść pojeździć, a potem usiąść i rozgrzać się przy gorącym, korzennym winie!

krem_z_dyni_04_01_2016_3

krem_z_dyni_04_01_2016_5

 

Zupa dyniowa

Przez Styczeń 6, 2016

  • Czas przygotowania : 60 minut

Instrukcje

Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Pomidory przed pokrojeniem oczyścić z nasion.

Do garnka wlać oliwę i podsmażyć na niej cebulę.

Gdy cebula zmięknie dodać marchewkę i seler naciowy, zeszklić.

Następnie dodać pozostałe warzywa i zalać bulionem. Doprawić solą i pieprzem.

Gotować, mieszając od czasu do czasu przez 20- 25 minut, aż warzywa zmiękną.

Zmiksować blenderem na gładki krem, przyprawić pieprzem cayenne i gałką muszkatołową.

Zupę przetrzeć przez sitko o drobnych oczkach i wsypać starty parmezan.

Wymieszać i poczekać, aż ser rozpuści się.

Smacznego!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *