Tarta ziemniaczano- kalafiorowa

Ostatnio zaczęłam myśleć o zrobieniu prawa jazdy. Jednak spędzenie 3h na dojazdach to sporo czasu, który można poświęcić na inne rzeczy. No i najwyższy czas brać się za siebie, w końcu zbliża się lato i muszę się pozbyć kilku zbędnych kilogramów z zimy. Chciałabym pojechać gdzieś gdzie jest ciepło, żeby się pięknie opalić i nacieszyć słońcem. 

tarta_09-05-2016-3

tarta_09-05-2016-1

Tarta ziemniaczano- kalafiorowa

Przez Maj 12, 2016

  • Czas przygotowania : 60 minut

Składniki

Instrukcje

Ziemniaki i dynię obrać, pokroić w kostkę.

Kalafior oberwać na małe różyczki.

Warzywa gotować, aż będą półtwarde w osolonej wodzie.

Formę do tarty wysmarować masłem (lub innym tłuszczem) i włożyć do niej ciasto francuskie.

Ciasto docisnąć do ścianek.

W misce zmieszać śmietanę, mleko i jajka.

Przyprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem. Wszystko mieszać, aż powstanie jednolita masa.

Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki.

Do formy włożyć warzywa. Zalać masę śmietanowo-jajeczną.

Piec w rozgrzanym piekarniku do 185°C przez 30 minut.

Następnie zasypać tartę serem i wstawić ponownie do piekarnika na 20 minut.

Smacznego!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *