Pieczony schab w marynacie paprykowo- pomidorowej

Pomału szykuje się do świąt, szukam przepisów na świąteczne słodkości, w ten weekend zamierzam upiec pierwszą porcję pierników! Barwniki już kupione, foremki powyciągane, co fajniejsze przepisy ogarnięte, a to dopiero początek! Jeszcze tylko śniegu brakuje. Ale to, jak już wspomniałam dopiero w weekend, jutro czeka mnie druga lekcja włoskiego po angielsku. Tak, tak zapisałam się na naukę języka włoskiego i na miejscu okazało się, że mój nauczyciel nie mówi po polsku tylko po angielsku lub włosku. Nie ma to jak moje szczęście: dwa języki w cenie jednego! Mam nadzieję, że sobie poradzę, no bo czemu miałabym sobie nie poradzić?

schab_16_11_2015_3

schab_16_11_2015_2

Pieczony schab w marynacie paprykowo- pomidorowej

Przez Listopad 16, 2015

  • Czas przygotowania : 2h 00 min

Składniki

Instrukcje

Schab umyć i osuszyć. Cebulę i czosnek posiekać.

Do miski wsypać suszoną bazylię, słodką paprykę, płatki chili, pieprz, sól. Wymieszać.

Do ziół dodać cebule, czosnek, musztardę i koncentrat pomidorowy oraz 1-2 łyżek oliwy. Wymieszać ponownie.

Schab wsadzić do marynaty. Odstawić od lodówki na 1h.

Papryki umyć i pokroić na kawałki.

Zamarynowane mięso wstawić do naczynia żaroodpornego, posypać kawałkami papryki.

Piec w rozgrzanym piekarniku do 190 - 200°C  przez 50 minut- 1h.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *