Penne z indykiem, papryką w sosie pomidorowym

W końcu udało mi się kupić torebkę. Niestety, nadal jestem w trakcie szukania wygodnych sportowych butów. Najwyższa pora zacząć ruszać się i ćwiczyć, bo jeszcze trochę i zaczną być widoczne wszystkie ciasta i babeczki! Został jeszcze tylko miesiąc do obrony pracy magisterskiej, jeszcze chwila i będę musiała się zacząć uczyć zagadnień na nią. Ten ostatni raz!

makaron_leczo_1

makaron_leczo_2

 

Penne z indykiem, papryką w sosie pomidorowym

Przez Sierpień 25, 2015

  • Czas przygotowania : 60 minut

Instrukcje

Pomidory obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Dusić w rondlu, aż kawałki pomidorów rozpadną się, przyprawić solą i pieprzem.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

Paprykę umyć i pokroić na równe kawałki (wielkość zależy od Was).

Cebulę i czosnek drobno posiekać.

Indyka umyć pokroić w dużą kostkę. Przyprawić solą i pieprzem.

W dużym rondlu rozgrzać oliwę.

Dodać cebulę i czosnek, smażyć, aż zmięknie.

Następnie wrzucić indyka i paprykę, smażyć, aż indyk będzie dobry.

Na koniec wlać wcześniej podduszone pomidory i dusić przez 10- 15 minut.

Dodać do sosu makaron.

Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem. Posypać posiekaną bazylią.

Smacznego!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *