Pasta jajeczna

Kolejny tydzień zaraz się zacznie, a ja jeszcze nie zdążyłam zrobić tego wszystkiego co planowałam. Z czego się cieszę, to wyspanie się. Jak w tygodniu muszę wstać o 5.20 to w weekend marzę o spaniu do 9! Inna sprawa, że budzę się wyspana już po 7 rano. Przynajmniej cały dzień przede mną. Pewnie zabrzmi to dziwnie, bo kto lubi zimno i zimę, ale co najmniej od tygodnia czekam, aż zrobi się zimno. Chcę wyciągnąć z szafy cieplejszy płaszcz, rękawiczki, buty i nie martwić się tym, że rano jest strasznie zimno, a popołudniu, jak wracam gorąco. Niech zrobi się pogoda na picie gorącej czekolady, grzanego wina i moich ulubionych korzennych aromatów, zwiastujących, że święta coraz bliżej. A może w tym roku spadnie śnieg?

pasta_28_09_2015_8

pasta_28_09_2015_4

pasta_28_09_2015_6

Pasta jajeczna

Przez Październik 4, 2015

  • Czas przygotowania : 20 minut

Składniki

Instrukcje

Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Jajeczna pasta curry:

Starte jajka wrzucić do miski, dodać majonez, musztardę, sos Worcestershire i pozostałe przyprawy.

Wszystko dokładnie wymieszać.

Doprawić solą i pieprzem.

Pasta jajeczna:

Do miski wrzucić starte jajka, dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko wymieszać.

Drobno posiekać szczypiorek i posypać nim pastę.

Smacznego!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *