Krem z pomidorów II

W końcu jestem po pierwszych jazdach i wiecie co? Kierowanie samochodem jest przereklamowane, przynajmniej na samym początku. Człowiek niczego nie ogarnia! Jak pamiętać o włączeniu kierunkowskazu w odpowiedniej odległości od skrzyżowania, kiedy trzeba jednocześnie zmienić bieg, zredukować, zwolnić, a w między czasie pilnować drogi tak, aby nikogo nie przejechać. I wiecie co? Instruktorzy nie pomagają. Nie, nie pomagacie. Chociaż pewnie jesteście tylko po to, aby w odpowiednim momencie wcisnąć hamulec. Moja pierwsza jazda nie była taka zła, jak pewnie u niektórych, ale nie była idealna, ani też dobra, ale ja się dopiero uczę, nie umiem wyczuć odległości maski od miejsca, w którym muszę się zatrzymać, nie mam wyczucia sprzęgła, ani gazu, więc czasem za mocno wystartuję. I tak, nie zawsze pamiętałam o kierunkowskazie… Ale wiecie co, pamiętajcie o jednym widząc „L” każdy kiedyś zaczynał, każdy kiedyś musiał się nauczyć i popełniał te same błędy. Więc na drogach wykażcie się odrobiną zrozumienia i wyrozumiałości dla osoby siedzącej za kierownicą. Podejrzewam, że w większości przypadków ten człowiek jest przerażony i do końca nie wie co ma robić. Przypomnijcie sobie jak to było na Waszych pierwszych jazdach.. Czy wszystkie manewry się udawały? Nie. Taka kolej rzeczy. Takie jest życie. Jeszcze nie poznałam takiego, co od razu umiał jeździć….

krem_z_pomidorow_2

krem_z_pomidorow_1

Krem z pomidorów II

Przez Sierpień 6, 2016

  • Czas przygotowania : 60 minut

Składniki

Instrukcje

Pomidory obrać ze skóry i pokroić w kostkę.

Cebulę i czosnek drobno posiekać.

Do garnka wlać oliwę, rozgrzać. Następnie wrzucić na tłuszcz cebulę i czosnek, smażyć mieszając przez 1 minutę.

Przyprawić odrobiną soli i wsypać cukier. Smażyć dalej, aż cebula karmelizuje się. Dosypać papryki i wymieszać.

Wszystko smażyć jeszcze chwilę, dolać octu balsamicznego. Zredukować.

Do garnka wrzucić pokrojone pomidory i wszystko razem wymieszać. Zalać bulionem, dodać gałązki bazylii.

Gotować na średnim ogniu przez 30 minut. Następnie zmiksować blenderem na gładki krem.

Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krem przetrzeć przez drobne sitko.

Smacznego!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *