Kasza gryczana z cukinią i papryką

Muszę się przyznać, że nie oglądam olimpiady, po pierwsze pewnie dlatego, że nie mamy telewizji (taki szczegół), a po drugie pewnie dlatego, że jakoś tak wyszło. Codziennie pojawiają się wieści o Polakach zdobywających medale, o ich wielkiej pracy i wysiłku włożonych w przygotowania. Sama pewnie zrezygnowałabym jakieś milion razy po drodze, dlatego tym bardziej doceniam poświęcenie…

A tak z innej bajki kończy się wakacyjny ruch, coraz więcej samochodów na drogach, a remonty trwają i trwają. W mieście nie wiadomo już jak przejechać, żeby nie utknąć, a nie ma gdzie uciec przed korkami.

kasza_grycz_z_cukinia_i_szpin_1

Kasza gryczana z cukinią i papryką

Przez Sierpień 20, 2016

  • Czas przygotowania : 60 minut

Składniki

Instrukcje

Kaszę ugotować na sypko. Warzywa umyć i wytrzeć.

Cukinię i papryki pokroić w kostkę. Cebulę, czosnek oraz szałwię drobno posiekać.

Na patelni o wysokich brzegach rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek - smażyć, aż zeszklą się.

Następnie dorzucić cukinię i paprykę.

Przyprawić słodką papryką, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Warzywa smażyć na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną. Dodać szpinak i szałwię.

Wymieszać. Na koniec dosypać kaszę, wszystko smażyć jeszcze przez 5- 10 minut. Doprawić.

Smacznego!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *