Granola z żurawiną

Naturalna granola śniadaniowa! 🙂

granola

granola2

 

Granola z żurawiną

Przez Wrzesień 28, 2014

  • Czas przygotowania : 60 minut

Składniki

Instrukcje

Bakalie rozdrobnić. Morele pokroić na drobne kawałki.

Zmieszać wszystkie składniki poza żurawiną. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko ubijając łyżką.

Piec w rozgrzanym piekarniku do 175*C przez 15 minut, po tym czasie wszystko przemieszać. Piec kolejne 15 minut i znowu przemieszać. Zmniejszyć temperaturę do 150*C i piec jeszcze 5- 10 minut.

Granolę po przestudzeniu wymieszać z żurawiną i przesypać do szczelnego pojemnika lub słoika.

Smacznego! 🙂

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *