Frittata z brokułem, groszkiem i fetą

Udało mi się! Już wyjaśniam co dokładnie… Ostatnio pisałam o tym, że szukam sportowych butów i w końcu udało mi się je znaleźć. Teraz już tylko zostało ruszyć się i ćwiczyć, korzystać z nowego zakupu. I w końcu jutro drukuję pracę magisterską, pomału trzeba zacząć się uczyć na obronę pracy. Ach i jak tu się wyrwać na ćwiczenia?

fritata_2

fritata_5

fritata_4

 

Frittata z brokułem, groszkiem i fetą

Przez Wrzesień 2, 2015

  • Czas przygotowania : 20 minut

Instrukcje

Różyczki brokułu i groszek podgotować w osolonej wodzie.

Fetę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka.

Bazylię drobno posiekać.

Jajka wbić do miski i ubić, przyprawić solą, pieprzem, na końcu wsypać bazylię.

Na patelni o średnicy 25 cm rozgrzać oliwę. Dodać cebulę i smażyć, aż będzie miękka.

Do cebuli dodać brokuł i groszek, fetę, wymieszać.

Warzywa zalać ubitymi jajkami. Smażyć na średnim ogniu, aż jajka zaczną się ścinać.

Patelnię przełożyć do piekarnika z funkcją grilla, zostawić na 5- 7 minut, aż frittata będzie dobra, złota z wierzchu.

Frittatę wyciągnąć z patelni. Jeden ze sposobów wyciągania frittaty jest przykrycie patelni pokrywką, odwrócenie patelni tak, aby frittata znalazła się na pokrywce i zsunąć ją na talerz.

Smacznego!

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *