Chutney z czerwonej cebuli

Ostatnie dwa tygodnie ciągle chodziliśmy chorzy. Nie wiem, czy to zwykłe przeziębienie Nas rozłożyło, czy może grypa. Mam nadzieję, że już Nam na dobre przeszło i wrócą wszystkie siły. A wtedy zaczniemy się cieszyć tą piękną pogodą jaka jest w ten weekend i jaką zapowiadają na nadchodzący tydzień. Pora wyciągnąć wiosenny kapelusz i ruszać w świat. 

chatney_z_czerwonej_cebuli_1

chatney_z_czerwonej_cebuli_2

 

Chutney z czerwonej cebuli

Przez Kwiecień 3, 2016

  • Czas przygotowania : 45 minut

Składniki

Instrukcje

Cebulę pokroić w piórka. Czosnek drobno posiekać.

Na dużej patelni rozgrzać oliwę i wsypać całą cebulę oraz czosnek.

Smażyć, aż zrobi się miękka. Dodać cukier i mieszać, aż się rozpuści.

Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Wlać wino, zmniejszyć ogień. Wszystko dusić przez 10- 15 minut, następnie zredukować.

Dolać octu balsamicznego. Wszystko wymieszać. Cebulę smażyć, aż będzie całkowicie miękka.

Gdy chutney będzie gęsty należy przełożyć go do słoika.

Smacznego!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *